Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 25-12-2010 13:22:30
Geldzaken & Recht

Koophuis huren van erfgenamen? hoe?

Allereerst moet je voorzichtig zijn in de stelling dat de kinderen dus het huis erven. als de zieke ooit nog een testament heeft opgesteld, dan kan dat anders zijn.

de huuropbrengsten zijn niet belast als de kinderen verder geen woningen in de verhuur hebben. alleen als zij zouden kwalificeren als ondernemer voor de verhuur, dan zouden de opbrengsten belast zijn voor de inkomstenbelasting. wel moeten ze de waarde van de woning opgeven in box 3. daartegenover mogen ze wel weer de openstaande hypotheek in aftrek brengen.

de huurovereenkomst kun je pas opstellen op het moment dat de zieke overleden is.

het groot onderhoud komt voor rekening van de verhuurder, het kleine onderhoud voor rekening van de huurder.

je moet er wel rekening mee houden dat de hypotheekhouder niets met de huurovereenkomst te maken heeft als deze toestemming weigert. praktisch heeft dat tot gevolg dat als de rente niet betaald wordt, de hypotheekhouder het huis kan veilen en jullie op straat kan zetten.

let wel: ook zonder toestemming van de hypotheekhouder heb je wel een geldige huurovereenkomst en huur je volkomen legaal.