Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wimo2010 - 26-12-2010 13:55:56
Geldzaken & Recht

Koophuis huren van erfgenamen? hoe?


@mariegh; bedankt voor die tip van de puntentabel!

@marcel75; gezien we zeer goed omgaan met het zieke familielid en de kinderen, weten we uit eerste hand dat er geen testament is.

ik krijg nu 2 verschillende antwoorden wbt belasting over de huuropbrengsten.... het is de bedoeling dat onze huurprijs de kosten van de hypotheek en bijkomende zaken dekt. ze zullen er dus weinig tot niets extra's aan overhouden, feitelijk zijn er dus geen opbrengsten, slechts dekking van de kosten. (het betreft een redelijk nieuwe, goed onderhouden woning, dus groot onderhoud is de komende jaren nog niet aan de orde.)
op deze manier blijft de woning in de familie en kunnen we in de toekomst altijd nog bepalen wat er verder mee gaat gebeuren.
ter info: de kinderen hebben zelf ieder een eigen huurwoning in andere delen van het land, verder niets.

wat wij hebben begrepen zit er een groot deel eigen geld in de woning, en is het nog openstaande deel gering (exacte bedrag horen we binnenkort). het betreft trouwens een annuiteiten hypotheek, maakt dat nog iets uit?

even een hypothetische vraag, iemand in onze omgeving opperde het volgende; wat zou er gebeuren als wij het nog openstaande deel van de hypotheek zouden inlossen?
is dat gunstig voor onze huurplannen & portemonee? kan de huidige hypotheek verstrekker dat weigeren? en krijgen wij eigenlijk wel een hypotheek voor zo'n constructie?

hoe groot is überhaupt de kans dat de hypotheekverstrekker de kinderen de hypotheek/huis overname weigert?

ik denk dat het simpeler zou zijn om het te kopen, maar ben bang dat wij de hypotheek niet rond krijgen voor (bijv) de taxatiewaarde. wij zijn dan namelijk starters en ze hebben het erover dat een modaal inkomen vanaf 2011 nog maar 140.000 kan krijgen. dat is niet veel....