Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-12-2010 13:51:33
Geldzaken & Recht

Koophuis huren van erfgenamen? hoe?

Deexpert,
een niet wettige huurovereenkomst? is dat tegenwoordig goed nederlands? dat zou dus een illegale huurovereenkomst zijn? zelfs een huurovereenkomst gesloten door een failliet is legaal. iedere huurovereenkomst is namelijk legaal. het kan wel zijn dat er bepalingen in staan die niet kunnen of de hoedanigheid van partijen vernietigbaarheid tot gevolg kan hebben.

maar er is een groot verschil tussen nietigheid en vernietigbaarheid. dat zul je toch echt eerst moeten onderkennen en ook, naar ik aanneem, snappen. maar omdat de hypotheekhouder geen partij is bij de huurovereenkomst, kan de hypotheekhouder ook geen nietigheid of vernietigbaarheid van een overeenkomst inroepen. dat kunnen in beginsel alleen partijen of hun wettelijke vertegenwoordigers.

daarnaast verneem ik graag waar ik onzin heb geschreven? als dat op het punt is dat een hypotheekhouder niet met succes een beroep kan op een huurbeding als:
- de opbrengst in verhuurde staat voldoende is om de openstaande schuld te voldoen; en/of
- de huurovereenkomst ouder is dan het hypotheekrecht; en/of
- de hypotheekhouder toestemming heeft verleend,
dan verneem ik dat graag. uiteraard verwijs ik je dan nog wel eerst naar de vakbladen.