Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 27-12-2010 14:41:04
Geldzaken & Recht

Koophuis huren van erfgenamen? hoe?

[quote=marleenvanh schreef op maandag 27 dec 2010, 14:31]quoteals huurder heb je huurbescherming, dus als een van de kinderen ineens geld wil zien en het huis wil verkopen, mogen ze je er niet zomaar uitzetten. dat kan alleen bij zwaarwegende redenen.unquote
inderdaad ja en is -eindelijk- een koper gevonden hebben, wanneer het huis nu al te koop staat, een zwaarwegend reden in de huidige tijd waar de huizenmarkt op z'n gat ligt?? ik hoop van wel want het ziet er naar uit dat we het huis van mijn overleden vader zullen gaan verhuren, - zulks aan en op verzoek van een bepaald iemand uit de vriendenkring van een van de twee erfgenamen- omdat verkopen (tot op heden) niet lukt(e). maar wanneer er dan straks wel een koper komt.......huurders zijn in nederland m.i. een beetje te beschermd!! dat moet dus goed dichtgespijkerd worden in het contract. als huurder van een dergelijke woning moet je je daar ook goed rekenschap van geven natuurlijk. verkoop moet altijd vòòr verhuur kunnen gaan in dit soort gevallen.

dit is blijkbaar een heel andere vraag. het verhaal van je quote is niet waar. bij verkoop van een pand, blijft de huurder er gewoon in zetten. de enige reden om de huurder er uit te kunnen krijgen is wanbetaling of niet-nakoming van een verplichting uit de huurovereenkomst (denk aan overlast veroorzaken, hennepplantage etc.). maar dat staat los van verkoop.

in jouw geval zou je kunnen kiezen voor huur op grond van de leegstandswet. dan vervalt een groot deel van de huurbescherming en moet de huurder er na afloop van de huurovereenkomst gewoon uit.

overigens moet je ook niet al te spastisch omgaan met die vermeende huurbescherming. heb zelf ook een appartement in de verkoop staan en inmiddels bezig met 2e verhuurder. komend voorjaar is (eindelijk) de overdracht en de huurder is zelf al op zoek naar andere woonruimte. als je gewoon contact hebt met een huurder, de huurder kritisch uitzoekt en aangeeft wat de situatie is, kun je ook een heel eind komen.

je redenering dat verkoop altijd voor verhuur zou moeten gaan kan ik vanuit jouw situatie wel begrijpen, maar bedenk je dan eens wat er gebeurt. hele wooncomplexen worden in het land overgedragen en meteen staan de huurders dus op straat. waar moeten die mensen dan heen?