Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 27-12-2010 14:49:07
Geldzaken & Recht

Koophuis huren van erfgenamen? hoe?

Huurders zijn in nederland m.i. een beetje te beschermd!! dat moet dus goed dichtgespijkerd worden in het contract. als huurder van een dergelijke woning moet je je daar ook goed rekenschap van geven natuurlijk. verkoop moet altijd vòòr verhuur kunnen gaan in dit soort gevallen.

een goed dichtgespijkerd huurcontract helpt helemaal niets, als de huurder er niet uit gaat en de rechter ingeschakeld moet worden. zelfs al tekent de huurder ervoor dat hij opkrast als er een koper is, kan de huurder alsnog een beroep op huurbescherming doen en kan het huis alleen verkocht worden met de zittende huurder erin.

dat kan alleen als de woning verhuurd wordt onder de nieuwe leegstandswet met vergunning van het college van b&w van de gemeente en verder aan alle eisen is voldaan. eén daarvan is:

een koopwoning die nog nooit bewoond is geweest of een woning die door de eigenaar minimaal een jaar voorafgaand aan het tijdstip van leegstand bewoond is geweest.

de nieuwe eigenaren (= de erfgenamen) hebben daar niet gewoond.

vladja