Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sk
skyjack - 28-12-2010 13:46:18
Geldzaken & Recht

Onterechte bkr registratie

[quote=hanneke schreef op maandag 27 dec 2010, 21:40]tja wat is fout? formeel gezien mag er ook geen rechtskracht ontleend worden aan een automatische incasso die via internet is afgegeven. immers, de bank mag alleen afschrijven als er een feitelijke handtekening ergens op een stukje papier staat, waarop staat dat de rekeninghouder akkoord gaat met de incasso.
in werkelijkheid (en meestal zonder veel problemen) wordt die handtekening nooit gevraagd. maar formeel juridisch is dat wel fout.

in principe moet wehkamp aantonen dat jij iets besteld hebt, en vervolgens dat het aan jou (of in ieder geval volgens jouw opdracht) is afgeleverd.
wehkamp vraagt echter niet om een kopie van een legitimatiebewijs als je voor de eerste keer een bestelling doet, noch om een handtekening. ik kan - als ik dat zou willen - heel gemakkelijk voor een aantal collega's, familieleden en exen accounts aanmaken bij wehkamp, en van alles bestellen, en dat uiteraard wel even laten leveren op een ander (liefst niet naar mij te herleiden uiteraard) afleveradres. de spullen zijn dan voor mij, en de rekeningen voor die anderen.

wehkamp vraagt (om overigens zeer begrijpelijke redenen: de overgrote meerderheid van de klanten zal te goeder trouw zijn en een papieren handtekening vragen zal extra rompslomp opleveren en een hoop extra vertraging) geen bewijs dat jij bent wie je zegt dat je bent. dan lopen ze ook het risico dat ze worden gebruikt, of in ieder geval, dat anderen misbruik maken van die gaten in hun proces.

het is net zoiets als allerlei pizzadiensten opbellen (uiteraard wel zorgen dat je nummerherkenning uit staat) en per pizzadienst 5 pizza's op naam van je ex bestellen. oke, daar heb je zelf weinig aan, behalve misschien wat gemeen genoegen, maar bij wehkamp kan het dus ook heel simpel, en als je dat slim speelt hou je er ook nog wat leuke spullen aan over.


mag ik even heel hard klappen. dit is een van de weinige zinnige antwoorden die ik hier heb gehoord. ik ben het hier volledig mee eens, wehkamp neemt volgens mij het risico dat ze een keer een louche klant tegenkomen. laat wehkamp maar bewijzen dat jij de bestellingen gedaan hebt, dat kunnen ze vermoedelijk niet.