Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jscholtes
jscholtes - 30-12-2010 17:59:46
Geldzaken & Recht

Strooibeleid gemeente

Ik dank allen voor de enorme berg reacties. ik denk dat de gemeente wel degelijk aansprakelijk is voor slecht wegonderhoud. ze hebben dit immers in een strooibeleid vastgelegd. het feit dat we pas aan het begin van een winterperiode staan betekent niet dat de gemeente zich mag verschuilen achter de huidige tekorten voor de gehele winterperiode. velen denken inderdaad alleen maar aan auto's en blikschade. probeert u zich eens als fietser te verplaatsen? door het ontbreken van sneeuwvrije wegen kun je als fietsen geen traditionele verlichting voeren. de politie deelt vervolgens waarschuwingen uit!??

ik denk dat de gemeenten een onverantwoord inkoopbeleid voeren ten koste van onze centjes. nu niet strooien heeft ook gevolgen voor reparatie werkzaamheden na de vorstperiode. die rekening krijgen we toch ook als burgers voor onze kiezen!
ik ken wel degelijk situaties waarin gemeenten zijn aangesproken voor de gevolgen van het niet correct uitvoeren van wegonderhoud (natte bladeren e.d.).

ik had gehoopt dat iemand zou verwijzen naar een wetje, artikeltje waaruit duidelijk werd hoe dit nu echt in elkaar steekt.

ik zou willen weten waar ik aan toe zou zijn in een voorkomend geval. dat je er niet rijk van zult worden en zelf de nodige voorzichtigheid moet betrachten zijn allerzins redelijk motieven. desondanks zou het je maar gebeuren. vandaar mijn vraag!