Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

quantas
quantas - 30-12-2010 18:22:25
Geldzaken & Recht

Strooibeleid gemeente

[quote]door het ontbreken van sneeuwvrije wegen kun je als fietsen geen traditionele verlichting voeren. de politie deelt vervolgens waarschuwingen uit!??

wat heeft niet strooien nu te maken met zonder verlichting rijden op je fiets ook al is er niet gestrooid je kan nog steeds je licht aanzetten, zodar je fietst dien je in schemering en donker zichtbaar te zijn met een fiets dmv verlichting heb je dat niet dienen ze niet te waarschuwen als je fietst maar gewoonweg een bekeuring te geven van minimaal 150 euro.

fietsters janken wel als ze aangereden worden maar een keer zorgen dat men zichtbaar is, kost teveel moeite dan.

[quote]ik denk dat de gemeenten een onverantwoord inkoopbeleid voeren ten koste van onze centjes. nu niet strooien heeft ook gevolgen voor reparatie werkzaamheden na de vorstperiode.

dat het inkoopbeleid niet klopt ben ik met je eens maar de wegen gaan juist kapot door het zout omdat men in nl niet wil luisteren naar bv duitsland waar vaker sneeuw voorkomt en de wegen niet kapot gaan omdat men strooit met zand/zout gemixt.

[quote]ik ken wel degelijk situaties waarin gemeenten zijn aangesproken voor de gevolgen van het niet correct uitvoeren van wegonderhoud (natte bladeren e.d.).



compleet anders natte bladeren is een gemeentetaak om het op te ruimen zsm, maar als er nu bladeren vallen en jij gaat op je bek klaag de gemeente maar aan dat verlies je geheid behalve als het er al weken ligt en de gemeente al op de hoogte was.

in het geval van sneeuw en ijzel kan je er gewoonweg niks aan doen, behalve zelf ook eens strooien bv voor je eigen stoep ingang etc en opletten op de rest van de weggebruikers.
het is makkelijk alles afschuiven tegenwoordig.
ik zag vanmiddag nog iemand lopen met een rollator gewoon over de weg die nog wel glad is hier, maar gewoonweg niet op de stoep wil gaan lopen omdat daar nog wat sneeuw lag.

sorry maar als die plat was gegaan is toch echt eigen verantwoording daar heel de stoep gestrooid was door lokale ondernemers alleen er lag een beetje sneeuw nog, maar op de weg lag niks alleen een mooie spiegel