Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 03-01-2011 18:23:16
Geldzaken & Recht

Strooibeleid gemeente

Hen.2 bedoelt artikel 185 wegenverkeerswet, dat gaat over aanrijdingen tussen gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde weggebruikers.
artikel 5 wegenverkeerswet gaat over het veroorzaken van gevaar op de weg.

met betrekking tot de verlichting moet ik zeggen dat ik de sneeuw ook geen excuus vind: er zijn tegenwoordig voor een paar euro al losse fietslampjes te koop die je om je mouw kan vastmaken, en die zijn ook toegestaan als fietsverlichting (mits continu brandend en niet knipperend).

aansprakelijkheid voor niet-strooien zou volgens mij onder artikel 6:174 van het burgerlijk wetboek moeten vallen, zoals ik eerder al aangaf. maar ik denk inderdaad wel dat er ook een stuk risico voor de persoon zelf in zit. als bij de link van srk die ik eerder gaf al staat dat het lastig is om een wegbeheerder voor "gewoon" slecht wegbeheer (dus gaten in de weg) aansprakelijk te stellen, dan zal het met gladheid nog wel veel lastiger zijn, aangezien je dat inderdaad wel zo'n beetje weet als je nu de deur uit gaat.
is dat vervelend voor de ouderen die nu de deur niet uitdurven? ja natuurlijk, maar het is wel een feit dat iedereen nu weet dat het glad is, en dat je daar dus ook rekening mee moet houden.
jurisprudentie heb ik nog niet gezien, maar dat wil niet zeggen dat die er niet is: niet alles wordt gepubliceerd.

heeft u een rechtsbijstandverzekering? dan kunt u het daar eens navragen. maar zoals ook al meerdere keren is gezegd: om iemand ergens voor aansprakelijk te stellen, moet er wel daadwerkelijk schade zijn. zolang u niet zelf gevallen bent en daar schade (lichamelijk of aan kleding/spullen) aan hebt overgehouden, valt er niemand aansprakelijk te stellen.