Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 03-01-2011 11:39:55
Geldzaken & Recht

Kleuter "koopt" onbedoeld app uit gratis spel ipad


ik kan me best voorstellen dat de ts hiervan is geschrokken. je verwacht dit soort dingen niet als je een app koopt van €0,79 of een 'gratis' app download. het is ook iets nieuws dat pas sinds de laatste paar vesies van het ios, dat op het apparaat staat, mogelijk is. het is een functionaliteit die apple heeft toegevoegd (in-app purchase) waarbij ontwikkelaars van programmaatjes (lees: spelletjes) de mogelijkheid hebben gekregen om gebruikers binnen het programma 'content' te laten kopen. en het is natuurlijk ook buiten alle proportie dat je een gratis app download en dan blijkbaar 'content' ter waarde van €80 kunt kopen. het mag duidelijk zijn dat de makers van dergelijke spelletjes anticiperen op het 'argeloze' gedrag van kinderen en ouders die het niet in de gaten hebben. mijns inziens een verwerpelijke moraal van de makers van het programma.
want laten we wel wezen, geen enkele content binnen een spelletje rechtvaardigt een bedrag van €80. de meest luxe, mooie spellen die je in de winkel kunt kopen voor je computer hoeven niet meer dan een paar tientjes te kosten. dit is gewoon geldklopperij en het zou apple sieren als ze wat meer regels zouden stellen aan dit 'in-app' aankopen doen.

@niet_leuk:
begin nu maar eerst aan het blokkeren van die aankoopmogelijk zoals ik dat eerder beschreef, dan voorkom je in ieder geval dat het nog eens gebeurt.

freya