Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-01-2011 18:28:26
Voeding & Gezondheid

Waarom sommige diergeneesmiddelen niet voor mensen?

Assantar schreef op maandag 3 jan 2011, 17:13: dat de werking van iets niet wetenschappelijk bewezen is wil niet zeggen dat het niet werkt. m.b.t. glucosamine/chondroïtineproducten zeggen zelfs de orthopaeden van zeer gerenomeerde klinieken dat het mogelijk wel iets kan doen en dat je het gewoon een week of 6 moet proberen. het kan de smering in een gewricht verbeteren waardoor iemand minder pijnklachten kan hebben. doet het binnen die 6 weken niets dan kun je er net zo goed mee stoppen. ik heb ooit een paard met behoorlijke hoestklachten, dat van de dierenarts alleen maar een dure ontstekingsremmer kon krijgen wat niet eens werkte, behandeld met foenegriek. het dier had hier meer baat bij dan het middel met de zgn. "wetenschappelijk bewezen werking" van de zooi van de dierenarts. een dier kent geen placebo-effect.

ik denk, dat ze op de universiteit utrecht wel een beetje weten waar ze het over hebben.
ook zij hebben een apotheek, dus kunnen ze aan dit soort middelen goud geld verdienen.

toch hebben zij ervoor gekozen om gebruik niet aan te bevelen, omdat het niet helpt.

een gewricht kun je alleen maar "smeren", als je er iets in spuit.
dat zijn pijnlijke injecties die slechts een paar maanden werken.
alle andere middeltjes weten de weg naar dat gewricht niet.

ennuh......btw......het was een clinic voor paarden, maar artrose is artrose.
dat hoestklachten wél met andere middeltjes verholpen kunnen worden, heeft te maken met de rechtstreekse invloed die je dan hebt.
longen hebben een opnamefunctie......gewrichten niet.