Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 04-01-2011 02:13:33
Huishouden & Energie

Groepen indeling

@ daluca:

let op: in nederland moet in een vertrek tenminste 1 wandcontactdoos (ook stopcontact genaamd) op een andere eindgroep aangesloten zijn dan het hoofdlichtpunt.

wanneer je voor de controle wat oude fittingen en daaraan stukjes snoer met een passende stekker maakt, dan heb je een snellere controle voor alle wcd'n, want daarvoor zullen, denk ik, geen schemerlampen en andere verbruikers genoeg zijn.

in moderne huizen (< 40 jaar) zal een aparte eindgroep met 1 wcd voor een wasmachine zijn. later kwam daar ook een aparte eindgroep met 1 wcd voor een droogautomaat bij. dan heb je dus al minstens 4 eindgroepen in huis.

de methode van erik, om in de wcd'n het groepsnummer te schrijven (watervaste dunne viltstift) is een prima methode om onderscheid te maken. doch een plattegrondje van de verschillende woonlagen met daarin het lichtpunten- en wcd'n eindgroepsnummer en dat aan de binnenkant van de meterkast gehangen werkt ook goed.

de kleermaker loopt met een scheur in de broek, want ik heb ik de eigen ontworpen en aangelegde huisinstallatie geen indicatie. alleen ik heb het in m'n hoofd. voor iemand anders kan het nog een uitzoekerij worden, want 6 eindgroepen, verdeeld over 3 fasen en 2 differentiaal schakelaars is het niet zo makkelijk. temeer daar ik de installatie zo ontwierp dat wanneer 1 fase uitvalt altijd in het naastliggende vertrek nog een lichtpunt kan branden.

hardware error man.