Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 06-01-2011 20:13:35
Auto & Vervoer

Prijsverhoging ns

[quote=christofr7 schreef op donderdag 6 jan 2011, 14:11]dat is niet het punt dames/heren. uw reactie is zoals de bonussen bij de banken 'ook al maken we verlies, het is niet onze schuld en daarom eisen wij een bonus'.
het gaat om:
1. mijn pensioen stijgt niet. de salarissen bij philips stijgen ook maar de prijzen van tv's dalen. hoe kan dat dan?


dat kan je niet vergelijken. bij een bedrijf als de ns (en eigenlijk alle dienstverlenende bedrijven) vormen loonkosten een groot deel van de kosten. bovendien kan je het werk niet in lage lonenlanden laten doen. de mensen die de philips tv's in elkaar zitten, hebben salarissen die in het niet vallen bij onze inkomens. daarnaast worden producten als tv's steeds goedkoper omdat er steeds minder onderdelen inzitten.

[quote=christofr7 schreef op donderdag 6 jan 2011, 14:11]
2. de ns presteert niet en heeft dus geen reden om te vehogen.


zou een valide reden zijn, ware het niet dat ons beloningssysteem niet zo in elkaar steekt. er zal geen vakbond mee akkoord gaan als de werkgever zegt "wij hebben dit jaar niet goed gepresteerd, dus de lonen gaan niet omhoog". en als men wel hogere kosten krijgt maar die niet mag doorberekenen, draait men verlies, en kan de kwaliteit al helemaal niet worden verbeterd.

[quote=christofr7 schreef op donderdag 6 jan 2011, 14:11]
3. prijsverhoging werd niet aangekondigd.


is wel aangekondigd en zou bovendien niet als verassing moeten komen want de tarieven worden bijna jaarlijks aangepast.