Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-01-2011 20:58:27
Garantie & Verzekeringen

Wa verzekering tegenpartij geeft niet thuis

Hallo mensen,

zit ongeveer met hetzelfde probleem..

op 27 oktober jl. is iemand tegen mijn auto aangereden terwijl mijn auto geparkeerd stond en de tegenpartij bezig was met uitparkeren
tegenpartij is netjes blijven wachten en bekende direct schuld.
we hebben de schadeformulieren ingevuld en ook op dit formulieier staat een schuldbekentenis met daaronder een handtekening van de tegenpartij.

eerst gebelt met mijn eigen verzekering maar die vertelden me dat ik geen rechtsbijstand had (betaal 115 pm, daar pluk ik geen vruchten meer van zeg) en dat ik de schade dus zelf moest verhalen op de tegenpartij
diezelfde dag nog heb ik gebelt met de verzekering van de tegenpartij voor informatie omtrent de reparatie.
ze vertelden mij dat ik naar hun schade-expertise bureau moest bellen en met hun een afspraak maken voor een expertise bij een schadebedrijf, ik zou dan meteen op reparatie over kunnen gaan, aldus de verzekeringsmaatschappij

daarop heb ik zelf een herstelbedrijf gezocht en 2 dagen later stond mijn auto bij de garage.
de schade van mij auto bedroeg ruim 4000 euro.

de garage vertelde mij dat ze de schade in de eerste instantie zouden proberen te verhalen op de tegenpartij, mocht dit niet lukken zou ik het bedrag van de verzekering krijgen en zou ik het daarop aan de garage betalen.

hier ben ik mee akkoord gegaan tenslotte verwachte ik niet al te veel problemen omdat mijn auto geparkeerd stond en de tegenpartij bezig was wat dus betekent dat ik ingeen enkel geval schuld kan hebben.

een maand later op 26 november ontvang ik een factuur van de garage waarin word vermeld dat schade niet rechtstreeks op de verzekering verhaald kan worden en dat ik dus het bedrag moet betalen.

hierop ben ik meteen met de verzekering van de tegenpartij gaan bellen, maar daar krijg ik steeds dezelfde antwoorden;
de medewerkster die met het dossier bezig is zegt dat ze nog aanvullende informatie van de verzekerde nodig heeft(met name de snelheid waar mee gereden werd)en dat ze daarom niet tot uitbetaling over kan gaan...
als ik een andere medewerker aan de lijn krijg zegt hij dat de medewerker die over het dossier gaat niet aanwezig is en dat ze me op een later tijdstip zal terug bellen.
helaas word ik nooit teruggebelt en ben ik telkens degene die contact zoekt waar ik uiteindelijk helemaal niets wijzer van word.

inmiddels ben ik er achter dat ik ook over de rechtsbijstand van mijn vader kan beschikken :)

de klachtbrief van vladja komt heel sterk over en is zeker ook op mijn situatie van toepassing.
heb hem een klein beetje aangepast omdat in mijn geval geen politie aanwezig is geweest. (wat ook helemaal niet nodig is bij een aanrijding met blikschade).
maar een bekentenis van de tegenpartij met handtekening lijkt me afdoende :)
ook heb ik enkele getuigen die er bij waren toen ik de auto aantrof..

morgen ga ik deze brief aangetekend naar de verzekering sturen en dan ben ik heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren :p

weet niet of er nog mensen in dit onderwerp lezen aangezien de laatste post bijna een jaar oud is :p
maar ik hou jullie in ieder geval op de hoogte!

grtz