Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
habaak - 10-01-2011 15:43:26
Auto & Vervoer

Beslagen voorruit

Je kan de ruiten ook met glycerine insmeren, dat werkt waarschijnlijk ook nog tegen het bevriezen van het condenslaagje aan de ruiten, bij auto's die buiten overnachten. je kan de glycerine eventueel verdunnen met spiritus, dat kan het opbrengen op koude ruiten vereenvoudigen. (glyc./spirit. 50/50/ of zelfs 25/75) glycerine is in vele drogisterijzaken te koop, of eventueel de apotheek.
een heel oud middel zou ook kunnen zijn het met een doorgesneden aardappel de ruit "insmeren", maar dat werkt waarschijnlijk niet als de auto "bevroren" buiten staat, maar wel als je vanuit een garage vertrekt en je daarna veel (vocht uitademende) mensen binnen krijgt. dit wordt o.a. toegepast bij duikbrillen en persluchtmaskers e.d.!
suc6