Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pl
ploeff - 10-01-2011 17:40:55
Auto & Vervoer

Beslagen voorruit

Beste @aabhomer,
twee tips:
bij het wegrijden (de motor is nog koud, dus de verwarming blaast nog koude lucht) de ramen even open doen. dan wordt het vocht dat je mee de auto hebt ingebracht, vervangen door (iets minder vochtige) lucht en dat helpt in de regel al veel. hoeft maar enkele minuten!
maar: ik heb een waarschuwing. ik had een auto, daar moest een nieuwe voorruit in en dat is (door een extern bedrijf) bij en door tussenkomst van mijn vaste "garagiste" gedaan.
dat ging enige tijd goed, maar de auto was sindsdien wel erg vaak en lang vochtig.
bij een bepaalde apk bleek de auto onder de vloermatten te zijn weggeroest: lekkage via de voorruitstijl, veroorzaakt door slechte montage van de voorruit en het vocht verzamelde zich onder de vloermatten in de isolatie. heeft daar in 1½ jaar de hele grondplaat en de balken doen doorroesten: auto -> total loss. er viel niets meer aan te lassen of wat dan ook.
les: (hiervoor gaf iemand die tip ook al, maar het kan niet duidelijk genoeg gezegd worden) controleer de isolatie onder de vloermatten (dus tot op het metaal!) op vocht/nattigheid. bij mij sopte die isolatie, bleek later, maar toen was het dus al te laat.
het kan zelfs zijn dat je de lekkage - als je die constateert - kunt aanvoeren als verborgen gebrek, dus reden om de koop te ontbinden! maar dat gaat weer verder dan de eigenlijke vraag.