Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elenay
elenay - 13-01-2011 13:45:31
Huishouden & Energie

Schoonmaken ruw lederen bankstel

Bomber/pilote leder
bomber/pilote leder is een geruwde ledersoort - dikte 1,0/1,2 mm - wat een doorleeft uiterlijk heeft. in gebruik zal dit leder nog meer verouderen, zitplaatsen kunnen donkere, wat gladdere vlakken geven en de stiknaden worden meer geaccentueerd in gebruik. bomber/pilote leder is gevoelig voor vuil en vlekken. bomer/pilote leder vereist het zelfde onderhoud als nubuck leder.

onderhoud nubuckleder
de nubuckset is een samenstelling van diverse producten voor het gehele onderhoud, reiniging en bescherming van nubuckleder. de nubuckset bestaat uit de volgende producten:

•spuitbus protexx voor leder. beschermt tegen vuil en vlekken op basis van water, vet en olie. protexx herstelt ook de waterafstotende eigenschappen van leder.
•nubuckreiniger 2 in 1. reinigt en impregneert. voor zware vlekken op nubuck.
•nubuck cleaner (borstel). nubuck borstel + schijfje. de nubuck borstel wordt gebruikt bij lichte, oppervlakkige vervuiling.


gebruiksaanwijzing nubuckset

•spuitbus protexx voor leder. ondergrond moet schoon en kleurecht zijn. test eerst op een niet in het oog vallend deel. als de kleur afgeeft, niet behandelen. houd de spuitbus rechtop en spuit op ca. 20 cm afstand in gelijkmatige banen. droogtijd ca. 60 minuten. inhoud van de bus is voldoende voor ca. 5-7 m2. extreme overdosering vermijden. diepe vlekken verwijderen met nubuckreiniger 2 in 1 en eventueel borstelen met nubuck cleaner of schijfje.
•nubuck reiniger 2 in 1. op de vlek spuiten en uitwrijven met een zachte, niet pluizende doek of zacht borstelen. goed laten drogen. bij niet geheel verwijderde plekken behandeling nogmaals herhalen. test eerst op een niet in het oog vallend deel.
•nubuck cleaner. zachtjes borstelen totdat vuil verdwenen is. eventuele hardnekkige oppervlaktevervuiling verwijderen met het schijfje. indien nodig nabehandelen met spuitbus.