Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 21-01-2011 14:22:36
Auto & Vervoer

Water op plat dak

Laat je niks wijsmaken estestpro, continu water op je platte dak is in principe niet goed, al hangt het wel van het soort dakbedekking af in welke mate het schadelijk is, c.q. kan zijn.
hedendaagse bitumineuze dakbedekking is uv-bestendig, dus dat is geen reden om blij te zijn met water op je dak. dit geldt ook voor dakbedekking met een leislag toplaag.
wat een probleem kan zijn, c.q. worden is, dat water bevriest en daarbij uitzet. is het in vloeibare toestand binnengedrongen in kleine scheurtjes dan kunnen die daardoor groter worden, met versnelde verwering als gevolg.
wat ook optreedt is algengroei, hetgeen nogal kan stinken.
als water op het dak geen kwaad kan, ja zelfs gunstig zou zijn, waarom wordt er dan nog afschot toegepast ?
overigens, ook als er wel afschot is in de goede richting kan het toch gebeuren dat er water op (een deel van) het dak blijft staan, doordat de uitloop naar de hemelwaterafvoer niet verdiept is aangebracht.