Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kassandraro - 22-01-2011 21:48:29
Voeding & Gezondheid

Wat te doen met grafsteen

[quote=saturnus schreef op zaterdag 22 jan 2011, 17:10]beste kassandraro,

mijn man ligt begraven bij een kerk in apeldoorn.van de beheerder kreeg ik het verzoek of de grafrechten te verlengen of niet te verlengen. in dit geval zouden zij de beplanting al weghalen en de steen, die mijn eigendom is, wordt in overleg weggehaald door mijn kinderen. overigens vind ik de optie van @hennasol erg symphatiek.
hier ga ik serieus over nadenken.
ik meen trouwens dat het leisteen betreft.


geachte saturnus,

uit uw bericht lees ik dat u contact hebt gehad met de beheerder van de begraafplaats en deze aan u als oud- rechthebbende (van de grafrechten) toestemming heeft gegeven de grafsteen mee te nemen. in dit geval heeft de beheerder namens de eigenaar van de grafsteen (in uw geval waarschijnlijk het kerkbestuur) de eigendomsrechten aan u overgedragen. tot een grafsteen behoort overigens ook het fundament waarop de grafsteen ligt. dit is meestal een betonnen plaat of ring waarvan u dan ook eigenaar geworden bent en die derhalve volgens de regels ook meegenomen zou moeten worden. de meeste beheerders gaan gelukkig soepel om met deze regels. de verwijdering van graftekens is voor hen enkel en alleen een kostenpost. overleg is belangrijk.

jammer genoeg zijn initiatieven zoal u die waarschijnlijk bij kunstfort bij vijfhuizen/sluipweg hebt gezien een uitzondering. ook tegen het licht van alle bezuinigingen op de kunsten. ik hoop dat u een herbestemming voor de grafsteen vindt, hetzij via een aspirant kunstenaar zoals tieme en hennasol voorstellen, hetzij anderszins. succes.