Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bandor - 24-01-2011 14:56:23
Voeding & Gezondheid

Croissant van de lidl

Gist is in staat om suiker om te zetten in alcohol en koolzuur.
bij het bakken van brood wordt gebruikgemaakt van de omzetting naar koolzuurgas, om het deeg te laten rijzen. het koolzuurgas nestelt zich tegen het gluten en duwt het zo naar boven. bovendien verandert gist de smaak van het brood. door het op verschillende manieren te laten rijzen kunnen verschillende broodsoorten worden gemaakt met andere eigenschappen. de kleine hoeveelheid ethanol die, in dit geval als nevenproduct, geproduceerd wordt, verdampt al gauw als het brood gebakken wordt. fruit dat rijp is begint ook te gisten, de gisten zijn al aanwezig in/op het fruit en reageren met de fruitsuikers. rijp fruit bevat meer druivensuiker dan niet rijp fruit. gist zet vervolgens druivensuiker om in alcohol, voor hun een afvalproduct. soms wordt hier express gebruik van gemaakt bij het maken van wijn bijv. het is ook de reden waarom je o.a. koeien nooit appels moet voeren! door hun manier van eten verteren blijven deze te lang in hun magen en gaat daar gisten! wij mensen hebben niet zoveel magen en een veel snellere stofwisseling dus hoeven daar niet bang voor te zijn.
alcohol verdampt al bij ongeveer 70 graden, ik neem aan dat je die croissantjes even moet afbakken? (of misschien gewoon "voor de lekker" even 10minuten in de oven legt van 180 graden?) geloof me je kinderen zijn veilig! er zit dan (nagenoeg) geen alcohol meer in die broodjes. in ieder geval minder als in een hap van een rijpe banaan.