Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

getty
getty - 30-01-2011 08:58:24
Geldzaken & Recht

Woning te vochtig voor broer met 1 ling

Infomeer eens bij de gemeente naar mogelijkheden van een urgentie op medische gronden zodat hij een andere woning kan krijgen. als er een urgentie gegeven wordt is een verhuiskostenvergoeding ook een mogelijkheid die u moet bevragen bij de gemeente.

t.a.v. de medicatie : vergoeden door de zorgverzekeraar is kansloos. wel een optie kan zijn, gemeente via bijzondere bijstand, alhoewel die kans ook vrij klein is.
hier speelt ten eerste inkomen en vermogen natuurlijk een rol bij de beoordeling, helaas volgen veel gemeentes bij dit soort situaties de zorgverzekeringwet als voorliggende voorziening. vergoed die niet, dan de gemeente ook niet. zorg in ieder geval als u het wil proberen voor een verklaring van de longarts dat de medicatie dringend noodzakelijk is.

anders goed de betaalde nota's bewaren en dan het volgende jaar het voor de belastingaangifte opvoeren.