Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 30-01-2011 10:01:27
Geldzaken & Recht

Woning te vochtig voor broer met 1 ling

Beste loek,

getty heeft gelijk wat de bijzondere bijstand betreft, de reden dat of de kans zal slagen of de fluimucil vergoeding zal lukken is op de eerste plaats het inkomen van uw broer. maar ook omdat iedere gemeente haar eigen regels mag opstellen van wat wel of niet als bijzondere bijstand wordt gezien. toch heeft iedere gemeente een "zorgplicht" voor iedere inwoner van die gemeente.

dan wat het vocht in de woning betreft, dit kan voor uw broer tot een levensbedreigende situatie lijden. dit moet dan ook geen vele maanden meer gaan duren. al knapt u broer iedere keer wel weer op na een verblijf in het ziekenhuis, hij moet toch iedere keer iets van zijn ene long(inhoud) inleveren.

ieder ziekenhuis heeft een maatschappelijk werk(st)er, dus ook waar uw broer onder behandeling is bij zijn longspecialist waar u naar toe kunt gaan. mogelijk kunnen zij iets voor u en uw broer doen. een andere mogelijkheid is, indien uw broer lid is van een club die aangesloten is bij de cg- raad ( chronische en gehandicapten raad) die te benaderen, deze mensen zijn juristen en kunnen als er sprake is van een lidmaatschap, (gratis) mogelijk iets voor hem betekenen
ook denk ik hier aan de nationale ombutsman de heer brenniksmeijer te den haag. en als laatste, misschien is dit een goede mogelijkheid om het te doen via het televisie programma "haal uw recht".

ik wens u veel succes en uw broer, sterkte.

m.vr.gr.,
ineke l