Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 31-01-2011 13:11:42
Geldzaken & Recht

Interbank/antera incasso

Het speculeren op een mogelijk toekomstige erfenis is heel gevaarlijk. allereerst weet je pas op het moment dat iemand overleden zeker is of je wel erfgenaam bent en vervolgens ook pas wat je dan krijgt. een lening aangaan in de hoop ooit misschien iets te krijgen is dus erg riskant.

daarnaast zul je ook over die nieuwe lening rente moeten betalen.

het is sowieso handig om zoveel mogelijk achterstanden in te gaan lopen. zeker die van de ziektekostenverzekering. zolang je die niet betaald ben je niet verzekerd, met alle gevolgen van dien.

als je een akkoord hebt bij interbank en je hebt de mogelijkheid dat bedrag in 1x te betalen, dan moet je dat zeker wel proberen. doordat je dan lagere maandlasten hebt, kun je de overige achterstanden ook weer inlopen.

ik weet dat het een dooddoener is, maar maak eens een huishoudboekje (voorzover je dat al niet doet) en houdt daar alle inkomsten en uitgaven in bij. op die manier krijg je een inzage in je kosten en inkomsten en kun je wellicht nog wat uitgaven schrappen. gebruik de pin-pas ook zo min mogelijk maar reken alles contant af. scheelt ook altijd.