Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 31-01-2011 16:33:41
Geldzaken & Recht

Interbank/antera incasso

Alles wat onderhands kan, kan een notaris ook vastleggen. maar niet alles wat een notaris vastlegt, kan ook onderhands. een annuïteitenlening is gewoon een leenvorm, net als aflossingvrij en lineair. het is alleen even werk om de annuït uit te rekenen, maar dat kan tegenwoordig heel eenvouding via programma's en internet.

het is niet verstandig om over de potentiele erfenis te spreken bij de geldlening omdat die daar helemaal los van staat. hoe je aan het geld komt om de lening uiteindelijk (vervroegt) af te lossen gaat niemand iets aan. om een koppeling te maken met een erfenis, dan bouw je een grote tijdsonzekerheid in. je weet namelijk allereerst niet wanneer je de erfenis ontvangt en vervolgens niet wanneer je er over kunt beschikken. wanneer is het huis verkocht? wanneer is de nalatenschap afgewikkeld? het is heel normaal dat er een jaar over heen gaat voordat de hele nalatenschap afgewikkeld is en je dus weet wat je krijgt en ook dat geld feitelijk op je eigen rekening hebt staan. als je in dat jaar ook nog rekening moet houden met een schuldeiser, dan is dat niet prettig. gegarandeerd dat je vragen krijgt als: "is het nou nog niet afgewikkeld?" dat is gewoon niet prettig en niet nodig.

hoewel je een geldlening ook onderhands kunt regelen, adviseer ik toch om een notaris in te schakelen. dan heb je tenminste een garantie dat het juridisch goed opgesteld wordt en dat je niet door eigen "onkunde" iets hebt opgesteld waardoor er juist problemen kunnen gaan ontstaan. zo ga ik bijvoorbeeld ook niet aan mijn eigen auto sleutelen terwijl op internet voldoende voorbeeld te vinden zijn.