Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-02-2011 10:34:16
Geldzaken & Recht

Kostgeld betalen

Nou nou uitzuigers, wat hij onderling met zijn ouders heeft afgesproken is zijn probleem en niet die van ons dat is hun eigen pakkie an.

ik heb niet gelezen dat er een pistool tegen zijn kop gezet wordt dat ie moet betalen.

maar heel die discussie doet niet terzake want niet de ouders eisen dit maar de wnsp eist dat wanneer kinderen nog in huis wonen vanaf 18 jaar dat die kostgeld afdragen aan de ouders.
1 omdat ze in een eigen huisje ook moeten betalen en 2 omdat ze schuldenvrij willen worden.

dit heeft er niks mee te maken of de ouders dat nu willen of niet dit zijn eisen om voor wnsp in aanmerking te komen als je thuiswonende kinderen hebt.
dit wordt door de rechter commissaris beslist want dat geld is voor levensonderhoud en kan er meer naar schuldeisers zo werkt het traject nu eenmaal.

je bent als je meewerkt na 3 jaar schuldenvrij voor minder als wat je eigenlijk aan schuld had, en ja daar zitten nu eenmaal wat regels aan, dat het niet leuk is ben ik geheel eens met iedereen maar wil je hier niet in zitten als kind zijnde zul je toch rap op je zelf moeten gaan wonen.

immers ieder kind wat nog thuis woont dient mee te betalen aan zijn onderhoud volgens de wnsp, zit je daar niet in staat het vrij om het aan je kinderen te vragen, in dit traject heb jij niks te willen dan moet jij gewoonweg 3 jaar meewerken.

voor alle ongelovigen onder ons hieronder een quote van een jurist via google zo eerste hit.

toelichting:
mijn ouders zitten nu ong een jaar in de wsnp..
ik woon nu bij mijn moeder zei heeft nu na ong een jaar een brief gekregen van de bewindvoerder, met de vraag of ik kostgeld betaal. nu wil ik 150 euro betalen, bewindvoerder vind dit te weinig en wilt mijn kosten weten en een kopie van mijn loonstrook mag dit??

mag hij bepalen hoeveel ik afdraag?

antwoord:

u mag zelf bepalen wat u aan uw ouders betaald en of u uw gegevens aan de bewindvoerder levert. echter benadeelt u uw moeder in dit traject, ook al heeft u hier zelf niet om gevraagd. voor uw moeder is het van belang dat de schuldeisers niet worden benadeeld. ook is het van belang om te weten of uw moeder huurtoeslag misloopt omdat u inwoont en inkomsten heeft. indien uw moeder huurtoeslag ontvangt is het van belang dat zij dit wijzigt omdat door uw inwoning zij misschien volgend jaar dit zal moeten terugbetalen.

een inwonend meerderjarig kind met een eigen inkomen dient kostgeld te betalen. de rechter-commissaris bepaalt dit eveneens. het is afhankelijk van uw inkomsten en uw lasten. zet dat op papier. wat verdient u en wat moet u maandelijks betalen (ziekenfonds, abonnement, reiskosten etc..).

normaal gesproken moet u er rekening mee houden (afhankelijk van uw inkomsten en uitgaven) dat u ongeveer een bedrag van maximaal 300,00 aan kostgeld (kost en inwoning)dient te betalen. dus nogmaals: zet al uw inkomsten en uitgaven op papier en laat de bewindvoerder of rechter-commissaris hier over oordelen.

beantwoord door:
gratis adviseurs
www.gratisadviseurs.nl



dat zijn geen ouders, maar permanente uitzuigers. ouders lossen hun eigen problemen op en die van hun kinderen er evt bij, afhankelijk van de leeftijd.