Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mastag
mastag - 03-02-2011 17:53:59
Elektronica & TV

Kijk en luistergeld

Beste willewil
canal plus is een commerciële partij en mag zelf bepalen welke zenders cq pakketten zij door geven. u schrijft dat u geen contract met ze heeft en dus zijn zij u ook niets verschuldigd. vroeger via de antenne moesten 123 gratis zijn en deze zijn via digitenne ook gratis te ontvangen. u kiest zelf voor de schotel en daar kan c+ niets aan doen.


*
* rechtsgebied internationaal en europees recht internationaal en europees recht
* rechtsgebied omgevingsrecht omgevingsrecht
* rechtsgebied ondernemingsrecht ondernemingsrecht
* rechtsgebied staatsrecht en bestuursrecht staatsrecht en bestuursrecht
* rechtsgebied strafrecht en criminologie strafrecht en criminologie

juridische vraag
» vertaling aanvragen
gratis digitaal nederland 1, 2 en 3 ontvangen

gepubliceerd op maandag 1 mei 2006 om 13:47
organisatie: ministerraad

de ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister brinkhorst van economische zaken en staatssecretaris van der laan van onderwijs, cultuur en wetenschap om vanaf de nacht van 29 op 30 oktober 2006 te stoppen met de analoge uitzending van nederland 1, 2 en 3. vanaf dat moment is het televisiesignaal voor nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroepen in heel nederland gratis via de digitale ether te ontvangen. er hoeft alleen een decoder en eenmalig een smartcard te worden aangeschaft. binnenkort kunnen ook de commerciële en niet-nederlandse tv-stations via digitale ether ontvangen worden. digitale ether kan zich daardoor ontwikkelen als volwaardige concurrent voor kabel, satelliet en tv via internet en de kijker krijgt hierdoor meer keuzevrijheid. bovendien maakt digitale ether een effectiever gebruik van de schaarse frequentieruimte mogelijk (meer programma’s), een betere beeld- en geluidskwaliteit, interactieve diensten en mobiele ontvangst.

sinds de start van tv in nederland (1951) waren de uitzendingen van nederland 1, 2 en 3 analoog te ontvangen met een harkantenne. dat is vanaf 30 oktober 2006 niet meer mogelijk. de tv-kijker kan kiezen uit vier alternatieven: kabel, digitale ether-tv, satelliet en tv via internet en hij betaalt alleen voor het distributiekanaal en het programmapakket dat hij wil hebben. de huidige situatie, dat alle huishoudens in nederland meebetalen aan analoge etheruitzending (kosten 11 miljoen euro per jaar) ook als zij er geen gebruik van maken, komt daarmee te vervallen. nederland is het eerste land in europa dat volledig overschakelt naar digitale ethertelevisie.

mastag