Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 04-02-2011 10:25:02
Computers & Telefonie

Beveiliging pc

1) antivir home edition van avira is prima! dit programma is constant van kwaliteit en heeft zich de afgelopen jaren wel bewezen. let er wel op dat de paraplu in het systeemvak open gaat en niet ingeklapt blijft. het kan gebeuren dat antivir wat traag bijgewerkt wordt en dat je via de rechter muisknop een enkele keer zelf de update moet starten. antivir home is minstens net zo goed als avg free, maar is helaas niet beschikbaar in de nederlandse taal. ook wel goed zijn avast 5 en mse (microsoft security essentials).
bij gebruik van mse moet je eerst ook windows defender verwijderen uit windows xp.

2) een mededeling dat de firewall uit staat of iets anders nog niet goed werkt komt tijdens het opstarten van oudere pc's wel vaker voor. zolang die mededeling ook weer verdwijnt, is er niets aan de hand. je kunt bij windows xp de map c:\windows\prefetch een helemaal leeg maken. daarna zal de pc de eerste keer wat langzamer opstarten en wordt de startvolgorde van programma's opnieuw ingesteld.
bij windows vista en windows 7 mag de map prefetch niet leeggemaakt worden.

een betaald pakket is uitgebreider, maar in de praktijk maakt dat voor de bescherming niet veel uit en geeft al die bewaking ook de nodige problemen. denk aan trage werking van de pc en problemen met andere programma's, zoals e-mail toepassingen.