Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 04-02-2011 21:51:46
Elektronica & TV

Kijk en luistergeld

Ik denk dat je niet zo'n sterke 'zaak' zal hebben..... het feit dat nederland 1, 2 en 3 vrij te ontvangen moeten zijn beteken niet dat dat op ieder medium zo moet zijn! dat zou betekenen dat upc bijvoorbeeld ook altijd verplicht zou zijn om ned. 1, 2 en 3 op het abonnee overnamepunt aan te bieden, zelfs als je er geen basispakket afneemt.

nederland 1, 2 en 3 hangen gewoon vrij in de lucht via dvb-t (sinds analoog uitgeschakeld is via de ether). je hebt dus wel degelijk vrije ontvangst van ned. 1, 2 en 3 alleen dus niet via de schotel.

via de schotel vrij ned. 1, 2 en 3 doorgeven is gewoon technisch lastig omdat ook op sommige programma's op deze zenders rechten zitten die het niet toestaan om deze programma's buiten nederland uit te zenden. als men deze zenders vrij zou willen aanbieden op de schotel, dan moeten ze het op de "bbc-manier" gaan doen met allemaal kunst en vliegwerk om de footprint van de zender zoveel mogelijk tot ons grondgebied te beperken.

kortom: heb je die paar grijpstuivers er niet voor over om het via de schotel te kijken, pak dan gewoon een moderne tv (die 9 van de 10 keer een dvb-t ontvanger ingebouwd heeft, zelfs de kleinere tv's) met een kleine antenne en je bent klaar.