Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 05-02-2011 14:52:21
Elektronica & TV

Kijk en luistergeld

[quote=wallia schreef op vrijdag 4 feb 2011, 14:38]heb vroeger bij de dob (dienst omroep bijdrage) gewerkt en we kregen ook geregeld brieven van mensen, die om vrijstelling vroegen, omdat ze alleen naar ned1,2 en 3 keken, terwijl er intussen meedere zenders waren bijgekomen. eigenlijk een onzinnige vraag natuurlijk, want je betaalde luister- en kijkgeld voor alle zenders (aangezien iedereen deze zenders kan ontvangen) en had je geen tv, dan betaalde je alleen luistergeld (radio) of je moest ook geen radio hebben! je had geen knop op je antenne, die alleen ned 1,2 en 3 toelieten, automatisch zaten de andere zenders erbij ! ook werd vrijstelling gevraagd als de persoon in kwestie geen kleuren-tv had, maar alleen zwart-wit !!!

zou het niet moeten zijn dat je vrijstelling wilde omdat je niet naar ned 1, 2 en 3 keek. de omroepbijdrage was immers bestemd voor de publieke omroep.

maar goed, je betaalde niet omdat je ergens naar keek maar voor het hebben van een ontvangstinrichting. dus ook wel logisch dat het nu gewoon uit de algemene middelen wordt betaald.