Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 06-02-2011 16:42:13
Elektronica & TV

Kijk en luistergeld

Edwardus,

met dit flutadvies vlieg je toch echt uit de bocht
ontvangst van nederland 1-2-3 en de regiozenders, plus een aantal digitale radiozenders is volkomen gratis
er is totaal geen abonnement voor nodig.
geen internet verbinding
geen decoderkastje.
geen smartcard
geen canal digital
geen schotel.
geen digitenne decoder
alleen een platscherm tv met digitale tuner. (hebben ze allemaal)
digitenne is geen ontvangstsysteem, het is de naam van een kpn abonnement met decoder voor digitale zenders.
voor ontvangst van de nederlandse tv en radiozenders zenders is slechts een binnenshuis antennetje nodig met een voetje en kabel, compleet voor 25 euro te koop.
het is hetzelfde soort antenne als word bijgeleverd bij een digitenne decoder en abonnement
heb je dus een kleine platscherm tv met een 12 vot aansluitng dan kun je met zo'n antennetje (ze hebben meestal een magnetisch voetje voor op het autodak) in de auto gewoon tv kijken. (de chauffeur natuurlijk niet, voordat zeurders daar weer op reageren)
jammer dat je niet eerst mijn bijdrage hierboven hebt gelezen, dan had je dit rare advies niet gegeven
mocht je twijfelen beste edwardus, ik heb 2 staatsdiploma's zender en antenne techniek, en ik heb het allang uitgeprobeerd, ook in de auto.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=edwardus schreef op zaterdag 5 feb 2011, 13:47: beknotting van het recht op vrije ontvangst dat zie ik ook niet. het is nog steeds mogelijk deze zenders zonder extra kosten te ontvangen, alleen je moet wel iets hebben om dat mee te ontvangen. behalve tv en ontvanger heb je in geval van canal digitaal een smartcard nodig, kabeltv, iptv en digitenne kun je ook niet kosteloos ontvangen, de wetgever heeft n.l. helaas nagelaten om ervoor te zorgen dat je via de analoge ether deze zenders moet kunnen blijven ontvangen, dus je zit sowieso altijd vast aan een ontvanger of een modem indien je via internet kijkt.

nederland 1/2/3 zijn niet verstopt achter de decoder, maar je hebt wel een geregistreerde smartcard nodig. de prijs die je betaalt heeft niets te maken met omroepbijdrage of iets dat daar op lijkt, het is gewoon de prijs van het vehikel waarmee je dit wilt ontvangen.