Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mariegh
mariegh - 11-02-2011 09:45:40
Geldzaken & Recht

Bank schuld + losse schulden, hoe los ik het op

Je kunt naar het gemeentelijke wmo-loket en vragen om schuldhulpverlening. je komt dan in een traject van 3 jaar waarbij een door de gemeente aangewezen organisatie je schulden gaat saneren, afspraken maakt met de schuldeisers en je op een weekgeld zet. je kunt dat zelf ook globaal berekenen, want er zijn vaste rekenschema's voor die ervan uitgaan dat je op ongeveer 90% van de bijstandsnorm komt. en verder gaat de gemeente je helpen door allerlei regelingen toe te passen waardoor je besteedbaar inkomen hopelijk ruimer wordt. na 3 jaar ben je overal af. het is geen vetpot, maar daarna ben je schuldenvrij.
ga er echt iets aan doen en vraag hulp, want anders kom je steeds verder in de problemen! ik ben betrokken bij de plaatselijke voedselbank en ken vele van dit soort verhalen van onze klanten.