Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 11-02-2011 18:47:24
Computers & Telefonie

Waarom 2 harde schijven in 1 pc, en wat doe ik ermee?

Ik heb zelf 5 schijven=2 intern, 3 usb + 1 gb memory key.

allereerst het komt voor, maar ik heb nog nooit een crash gehad, weliswaar wat problemen, maar niet zo dat de hd te loor ging. (al ben ik een van de eerste computeraars in nl en heb nu 4 computers tegelijk).

je systeemschijf is c:, daar moet je alleen de programma's op hebben, data op de andere schijf. koop je een andere computer, dan zet je deze schijf gewoon naas de c:\ in je nieuwe computer.

dat is het voordeel van 2 schijven. dus c:\systeem d:\data. het voordeel van de usb schijven is, dat ik het kan oppakken en in mijn andere computers inpluggen indien gewenst. op een 2tb usb schijf heb ik 570 speelfilms, deze kan ik direct op de tv afspelen (helaas niet opnemen).

vroeger, toen de schijven nog 20mb waren, zette ik de oude schijf meteen in de nieuwe naast dezer eigen (dus systeem) schijf.

dus volg de aanbevelingen: c:\systheemschijf d:\of overige=dataschijf.

als je 1 schijf hebt in c; en d: particies, dan ben je uiteraard alles kwijt als (die ene) schijf crasht, dus 2 schijven is verstandiger, de kans is geringer dat beide crashen. ik heb ook meer vertrouwen in een vliegtuig met 2 of meer motoren, dan in een met 1 motor.

groet, karel