Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 14-02-2011 13:46:00
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en vermogen

Ik kan moelijk aan de hand van deze info bepalen of u recht heeft op huurtoeslag.

u spreekt over een uitkoopsom en een uitkering van 1.020 per maand ? wat voor uitkering wordt niet vermeld. ook wordt niets vermeld over de kinderen.

in principe zijn voor het recht op huurtoeslag het eigenvermogen, de gezinssamenstelling, het gezinsinkomen en de netto huur en servicekosten, van belang.

kan alleen adviseren even naar de volgende link van de belastingdienst te gaan. u kan hier zelf bekijken of u aan de voorwaarden voldoet en hoeveel de toeslag is die u zou kunnen krijgen.

geadviseerd wordt overigens om een verkregen recht op huurtoeslag nooit stop te zetten, maar om een inkomen boven de grens in te geven, waardoor u een nihil toeslag krijgt !! hierdoor blijft het in het systeem staan en door de koppeling met de gegevens van de belastingdienst, zal u automatisch een na verrekening krijgen als mocht blijken dat u wel recht op huurtoeslag had gehad.

http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/">toeslagen berekenen en aanvragen

attentie !!!
de huurtoeslag 2010 kunt u nog tot 1 april 2011 aanvragen, maar u dient in dit geval de toeslag aan te vragen voordat u de aangifte inkomstenbelasting doet !!!