Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henkiehoempa - 14-02-2011 14:15:10
Huishouden & Energie

Verschil in matrassen [koudschuim / binnenvering]

Enkele adviezen uit m'n vroegere vakgebied: koudschuim-polyether gaat zeker drie keer langer mee dan gewone polyether. dit heeft te maken met een ander chemisch proces tijdens het produceren. de opbouw van koudschuim bestaat naast andere grondstoffen uit rechtopstaande cellen, waarvan de veerkracht veel langer meegaat. ideale combinaties voor goede matrassen zijn: koudschoum met een kern van binnenvering of pocketvering. ook latex, gecombineerd met een pocketvering in de kern voldoet zeer goed. ik hoor ook redelijke verhalen over traagschuim, hoewel dat erg warm schijnt te zijn omdat het minder goed ventileert.
ervaring met een waterbed heb ik niet, maar het lijkt me wel wat.
een matras moet zich aanpassen aan je lichaam (gewicht) en niet andersom. hoe goed een matras ook is, binnen 7 á 10 jaar zul je deze toch moeten vervangen.
dit geldt niet voor een waterbed, omdat je deze "vulling" zelf op peil kunt houden.