Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 14-02-2011 17:56:10
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en vermogen

@dazzcom;

ik geloof dat je de dupe dreigt te worden van een misverstand ten aanzien van "het blote eigendom", "vruchtgebruik" en het "ter beschikking stellen van vermogen".
jij hebt waarschijnlijk helemaal geen vermogen, maar een "niet opeisbare vordering" op de vrouw van je vader. als je namelijk wel vermogen had gehad, dan zou de gsd ook zijn deel wel opgeeist hebben.

ik weet niet wie dit destijds heeft geadviseerd en geregeld, maar zoals je zegt zou je a: geen recht op huurtoeslag hebben en mag je b: de belasting in box 3 betalen, over het vermogen waar de vrouw van je vader de inkomsten van krijgt.
met bovendien het risico dat je straks met lege handen staat, als het vermogen verkeerd iwordt belegd.

ik weet ook niet wie je heeft bijgestaan in de verloren procedure ? elke advocaat is namelijk nog geen fiscaal jurist.

daarom even een quote van de belastingdienst:
-------------------------------------------------------------
vorderingen op basis van een erfenis
is 1 van uw ouders overleden? en waren zij getrouwd of leefden zij duurzaam gescheiden? dan kunnen bij de verdeling van de erfenis alle bezittingen zijn overgegaan op de langstlevende ouder. de langstlevende ouder heeft dan ook de verplichting op zich genomen om alle schulden van de erfenis voor zijn rekening te nemen. is dit het geval en hebt u bij de verdeling van de erfenis een niet-opeisbare geldvordering op de langstlevende ouder gekregen? dan hoeft u deze niet aan te geven als vordering. de langstlevende ouder geeft dit bedrag niet aan als schuld in box 3.

ps.
voor goede orde even een aantekening van mijn kant bij het aanvragen van huurtoeslag.
er wordt gevraagd om een schatting van je inkomen., op basis waarvan je een voorlopig voorschot krijgt. de definitieve toeslag wordt vastgesteld bij de defitieve aanslag wordt inkomstenbelasting.
door een te hoog inkomen op te geven zal je een te laag voorschot krijgen. hier is dus geen sprake van fraude.