Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-02-2011 09:02:31
Voeding & Gezondheid

Verklaring van erfrecht

Beetje late reactie, maar heb een stukje van de uitzending van kassa gezien. allereerst zeer slecht redactie werk door zomaar te roepen dat de kosten van een verklaring van erfrecht wel € 2.500,-- kunnen bedragen. alleen bij bepaalde kantoren op de zuid-as in amsterdam worden dergelijke offertes gegeven. waarom? omdat men daar vaak helemaal geen zin heeft in "modale" verklaring van erfrecht. dat soort kantoren houdt zich met heel andere zaken bezig!

nu even terug naar de vraag. daarvoor ga ik de situatie even omkeren. stel u bent bankmedewerker en iemand komt aan uw loket met uw verhaal en verwacht het hele saldo van de rekening mee te krijgen. wie zegt u dat het testament waarvan u een kopietje ziet het laatste testament is dat de overledene opgesteld heeft. daarnaast wilt u natuurlijk wel zeker weten dat degene die aan het loket staat ook de nalatenschap aanvaardt heeft en eventueel gevolmachtigde van de overige erfgenamen is. het gaat dus, en dat had de ing ook geschreven, om het antwoord op de vraag of u wel beschikkingsbevoegd bent. in gewoon nederlands: hebt u wel in uw upje recht op het geld of moeten er meer handtekeningen komen of heeft wellicht heel iemand anders recht op het geld.

geef je als bankmedewerker gewoon het geld mee en klopt daarna de echte erfgenaam aan, dan zul je nog een keer moeten uitkeren. de eerste keer heb je namelijk aan de verkeerde persoon het geld meegegeven.

behalve bij de bank heb je voor de belastingdienst, uitkering van een levensverzekering, uitvaartverzekering etc. ook een verklaring van erfrecht nodig om aan te tonen dat jij zelfstandig of mede namens de overige erfgenamen mag optreden.