Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-02-2011 19:31:02
Voeding & Gezondheid

Verklaring van erfrecht

Katja,
wat je hebt gekregen is een afschrift van het testament. meer niet. daarmee weet de bank nog steeds niet 100% zeker dat vader de nalatenschap niet heeft verworpen. daar kan een notaris nog 10 stempels voor gebruiken, maar dat vader erfgenaam is wordt daarmee niet aangetoond. de notaris heeft alleen maar verklaard dat het afschrift gelijkluidend aan het origineel is. dus ook niet dat het het laatste testament is of dat er nog ergens een codicil is waarin bijvoorbeeld nog een executeur in benoemd was.

ook weet de bank daar mee niet of misschien de kinderen ook erfgenaam zijn. van de gemiddelde bankmedewerker kan en mag namelijk verwacht worden dat die de inhoud van een testament kan uitleggen en volledig begrijp wat er staat. zoals al eerder aangegeven: er bestaan meerdere varianten van langstlevende constructies.

met het legitimatiebewijs toont vader wel aan dat hij is wie hij zegt te zijn, maar hij legitimeert zich daarmee dus niet dat hij als enige mag beschikken over de gelden.

wel vreemd dat de notaris je daar allemaal niet op gewezen heeft.