Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 23-04-2011 23:44:39
Computers & Telefonie

Laptop


hallo ingrid,

lastige vraag zo. internetten en e-mailen kunnen ze allemaal. en als het om eenvoudige spelletjes gaat, dan kunnen ze dat ook allemaal.

een paar punten op een rij:

1. schermgrootte
dat is iets wat je echt zelf moet beslissen. als je de laptop echt mee wil sjouwen, adviseer ik in ieder geval niet een te groot scherm. zo'n laptop is dan nauwelijks nog 'portable' te noemen.

2. draadloos internet
als je draadloos wil kunnen werken, kies dan een laptop die al wifi ingebouwd heeft. het kan natuurlijk ook met zo'n aparte wlan-stick, maar als je toch de keus hebt, liever ingebouwd.

3. videokaart
als het om eenvoudige spelletjes gaat, is de videokaart niet zo belangrijk, maar als je ook wat 'zwaardere' 3d-spellen wil spelen, koop dan een laptop waarbij er dan een losse videokaart in de laptop zit en kies dan niet een laptop met video 'onboard'. een losse videokaart heeft namelijk 'eigen' geheugen en werkt daardoor ook vlotter.

4. toetsenbord
hecht ik persoonlijk veel waarde aan. let op dat je een laptop neemt met een toetsenbord dat dezelfde 'indeling' heeft als je 'gewone' computer. het is gewoon heel vervelend, dat als je even achter de andere computer kruipt, het @-teken (en andere speciale tekens) opeens ergens anders zit. let ook op de leesbaarheid. zeker als je in het halfduister op de bank gaat zitten. er zitten gewoon grote verschillen tussen de verschillende merken/type laptops. ook de 'aanslag' van toetsen verschilt per merk/type, dus probeer dat uit.

daarnaast, zorg voor voldoende geheugen en een niet te kleine harde schijf.

persoonlijk heb ik goede ervaringen met het merk asus, maar laat acer in ieder geval links liggen. voor 'gewone' computers is acer nog best te pruimen, maar over de laptops van acer lees je toch veel problemen. en steek je licht eens op in je kennissenkring, daar zitten vast wel laptopgebruikers tussen. en loop uiteraard wat computerzaken binnen waar ze veel soorten hebben staan.

m.vr.gr. freya