Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vi
villadorina - 22-02-2011 15:48:31
Geldzaken & Recht

Contant betalen verdwijnt supermarkt

Contant geld is inderdaad aantrekkelijk voor overvallers, om die reden wil men electronisch cq pin betalen steeds meer invoeren - het grote nadeel van al die pinbetalingen: je raakt het overzicht kwijt van het budget dat je te besteden hebt- ik haal vast bedrag per week cash, zie dus bij iedere betaling wat nog in mijn portomonnaie zit, wel zo overzcihtelijk - bedragen boven de 50 euro betaal ik wel met pin, bv kledinguitgaves etc. - zo heb ik overzicht in mijn geld
er zijn steeds meer mensen met schulden, schuldhulpverlening etc.het betalen met pin -lees het overzicht kwijt raken- zou daar weleens debet aan kunnen zijn.
verder zijn er veel mensen die met minimaal geld moeten rondkomen, voor hen is een simpele blik in de wel-niet gevulde portomonnaie een duidelijk signaal wat er besteedt kan worden.
ik ben tegen mogelijkheid alleen per pin te kunnen betalen, al begrijp ik de veiligheid - zoals door iemand eerder opgemerkt, in buitenland, bv frankrijk, hebben ze soort "buizenpost"waar cash in verdwijnt - behoorlijk veilig dus.