Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 22-02-2011 20:33:56
Geldzaken & Recht

Contant betalen verdwijnt supermarkt

[quote=raapsteel schreef op zondag 20 feb 2011, 17:55]
zou het niet zo zijn dat de overheid het liefst al het contant geld wil laten verdwijnen om totale controle en inzicht te krijgen wat en waar mensen hun geld uitgeven?
komt het boek van george orwell dan toch uit ;-)

ik ben het helemaal met u eens.
voor zover ik weet is de euro op dit moment gewoon het wettige betaalmiddel, dus het is van de zotte dat euro's moeilijk(er) worden ge-accepteerd.
overvallen kunnen best een probleem zijn, maar dan moet daar maar goed tegen opgetreden worden. desnoods maar weer handjes gaan afhakken. het is onbegrijpelijk dat je niet meer met het wettige betaalmiddel kunt betalen omdat mensen misdrijven plegen die kennelijk niet goed worden aangepakt.

tevens ben ik het helemaal met u eens dat de banken en overheden steeds meer grip willen hebben op ons bestedingspatroon. dat gaat ze gewoon niets aan. en al die mensen die beweren dat iedereen alles van ze mag weten zijn behoorlijk dom, sterker nog, die lopen vanzelf tegen de lamp en dan moet je ze eens horen.

kortom, ik betaal altijd met geld en ik heb per direct aangegeven dat ik niet in het epd (elektronisch patiëntendossier) wilde staan. vrijwel alle diensten en registraties van overheden zijn zo lek als een mandje en anders laten ambtenaren nog wel notebooks, computers of geheugen-sticks slingeren met persoonlijke informatie erop.

ik zou zeggen: dit soort winkels gewoon mijden.