Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gewicht - 23-02-2011 19:52:02
Geldzaken & Recht

Contant betalen verdwijnt supermarkt

Dat winkels aparte kassa,s hebben voor pinnen en cash moeten ze zelf weten. als je maar als klant kan kiezen; anders wordt het wanneer ze je min of meer gaan verplichten om te pinnen door de cash kassa,s te miniseren zodat je lang moet wachten bv.
voor klanten met een kleine beurs is pinnen een ramp,het is bijna niet bij te houden zo snel als het geld van je af rolt
wekelijks een vast bedrag opnemen voor je dagelijkse boodschappen
en deze kontant betalen zodat je steeds ziet wat je nog hebt is dan de oplossing.
in het programma "een dubbeltje op zijn kant" zie je regelmatig dat mensen in de problemen komen omdat ze o.a. door het pinnen geen idee hebben hoeveel ze uitgeven en waaraan.
verder nog dit, velen van ons weten nog heel goed hoe in het verleden de banken ons smeekten om vooral een giro of bank rekening te nemen en het liefst zelfs meerdere. en alles wat gratis. je kreeg zelfs voor de kleinste saldo wijziging een afschrift.
en nu, nu wij niet meer zonder kunnen ?
nu moet je voor alles steeds meer betalen en je krijgt minder service.
even naar de bank lopen om iets te regelen of te vragen kan je wel vergeten.
en dat terwijl vroeger de kosten van het betalingsverkeer veel hoger lagen,nu is alles geautomatiseerd en dus sneller en goedkoper.
maar betalen moet je want je kunt niet meer zonder.
de banken hebben miljarden verkwist en wij moeten dat betalen want we kunnen niet zonder.
neem van mij aan dat wanneer wij straks niet meer zonder pinpas kunnen betalen wij wel de rekening krijgen voor de zgn extra kosten.
als het aan de grootwinkelbedrijven ligt heb je straks ook geen keus meer om naar de concurrent te gaan die nog wel kontante betalingen accepteerd.
die kopen ze gewoon op.
betalen zal je en op de manier die zij bepalen.