Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shera - 25-02-2011 10:54:09
Geldzaken & Recht

Contant betalen verdwijnt supermarkt

We worden langzamerhand een geautomatiseerde maatschappij zonder gevoel en dat is dankzij alles wat ons overneemt.
ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik over 100 jaar niet meer leef. want dan zullen mensen helemaal geleefd worden.
en dan lijkt dit maar een klein voorbeeld, maar in het groter geheel gezien is het weer een stapje dichterbij overname van je leven.

kinderen kunnen dan niet meer boodschappen doen. of je moet je kind met je pinpas de winkel in sturen. wat voor het kind alles behalve veilig is. nu al pakken steeds meer overvallers ouderen in hun huis.
dus een kind een pinpas afhandig maken is zo simpel als wat.de meeste kinderen ( en trouwens ook ouderen) zeggen maar wat graag hun pincode om hun leven te redden.

maar ook volwassenen op straat zijn dan meer slachtoffer.
want het vervelende met overvallers is nu eenmaal dat ze hoe dan ook willen overvallen. kan het niet in winkels dan maar op straat, want dan zal 99% van de mensen dus altijd met een pinpas rond lopen.en daar hebben overvallers superhandige apperaatjes voor. of 1 blijft bij het slachtoffer en nummer 2 gaat met de gegeven pincode pinnen. dat is ook al veel voorgekomen.
dus de criminaliteit verschuift.
dus voor de veiligheid......amehoela.
laat winkels zich dan maar beter beveiligen.maar ja, dat kost hun geld.

collectanten ,daklozen of gewoon iemand die het moeilijk heeft kun je niets meer geven.

noem me maar een ouderwetse trut, maar ik zie er niet echt naar uit om in zo'n overgenome maatschappij te leven. we zijn door de jaren heen al veel vrijheden kwijt geraakt. zo langzaam en zo bijna onzichtbaar dat we het niet eens gemerkt hebben.
denk bijv maar aan de gezondheidszorg, eerder mocht je als je bijv kanker had nog zelf kiezen wat jij voor behandeling wilde. nu trekt een arts totaal de handen van je af als jij het op jou manier wil doen, naast de reguliere manier.
maar ja, dat is een totaal ander onderwerp. maar het benadrukt wat ik bedoel. dat we steeds minder te zeggen krijgen over ons eigen geld, onze eigen leven.
en dat is een slechte zaak.