Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henkericelly - 25-02-2011 18:48:27
Geldzaken & Recht

Geen bedrag op beschikking, mag dat?

Een bedrag verstrekken "tot een bedrag van" is inderdaad gewoon ambtelijk taalgebruik. het lijkt me bij langdurigheidstoeslag niet aan de orde want die bereken je gewoon op grond van de inkomsten en dan komt er een vast bedrag uit. "tot een bedrag van" is meer van toepassing als je later nog bewijsstukken van je kosten moet inleveren. dan is het maximum vast bepaald.

je kunt het bedrag in de beschikking lezen als het bedrag waar je recht op hebt.

verder is het zo dat als je inkomen maar ietsje boven het norminkomen voor de langdurigheidstoeslag ligt, dan heb je er toch recht op. lees deze passage uit het handboek van schulinck (dat gebruiken veel gemeentes):

wanneer aan de in artikel 36 wwb genoemde eisen niet is voldaan, dan moet de aanvraag om een langdurigheidstoeslag worden afgewezen onder verwijzing naar artikel 36 lid 1 wwb met dien verstande dat men bij beoordeling van de vraag of het inkomen van de belanghebbende gedurende de referteperiode niet hoger is dan het langdurig lage inkomen niet al te rigide te werk dient te gaan. een marginale overschrijding van dit lage inkomen moet worden genegeerd (vergelijk crvb 19-08-2008, nrs. 06/1163 wwb e.a.).