Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-03-2005 20:10:50
Huishouden & Energie

Kan een koop ongedaan gemaakt worden?

dat u 30 dagen de tijd zou hebben om onder deze koop uit te komen is onjuist. de termijn is slechts 8 dagen. zie daarvoor onderstaand wetsartikel. groeten - e


artikel 25

1.
een overeenkomst als in artikel 24, eerste lid, bedoeld is ontbonden, zodra de partij, die door de colporteur tot het deelnemen aan het goederenkrediet of het sluiten van de overeenkomst is bewogen, met inachtneming van het in het tweede lid bepaalde aan de wederpartij dan wel aan de betrokken leverancier of kredietgever heeft medegedeeld, dat hij ontbinding van de overeenkomst of van een tot het goederenkrediet behorende overeenkomst verlangt.

2.
de in het eerste lid bedoelde mededeling dient uiterlijk te worden gedaan op de achtste dag na die, waarop voor de eerste maal een exemplaar van de desbetreffende akte door de in het derde lid bedoelde kamer van koophandel en fabrieken van een gewaarmerkte dagtekening is voorzien.

3.
de dagtekening geschiedt door de kamer van koophandel en fabrieken, binnen welker gebied de betrokken onderneming gevestigd is, of door de kamer van koophandel en fabrieken voor rotterdam, indien de betrokken onderneming buiten nederland gevestigd is. dagtekening heeft niet plaats alvorens degene, die deze verlangt, een bij algemene maatregel van bestuur vast te stellen bedrag heeft betaald. bij of krachtens die maatregel kunnen tevens nadere regelen betreffende de dagtekening en de waarmerking daarvan worden gesteld.