Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-02-2011 14:02:24
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheidsdatum

Theodorusme schreef op zondag 27 feb 2011, 10:41: pinonoir schreef op zondag 27 feb 2011, 00:06: eenmaal geopend/aangebroken kun je wijn in een containertje met kraantje nog een paar weken gebruiken. langer dan wijnen in fles waar je een kurk weer op doet (zelfs als een vacuumdop wordt gebruikt).

meestal niet de wijnen die door "liefhebbers" worden gedronken, maar mij smaken ze vaak prima.

het is een misvatting dat wijn uit deze "containertjes" van mindere kwaliteit zou zijn. in frankrijk kopen wij deze zgn. bib's (= bag in box) rechtstreeks bij de producent op het domein. zo gaan ze ook naar de restaurants en hotels waar ze als huiswijn worden geserveerd per glas.

ja, helemaal gelijk, ik heb ook niet geschreven dat dit soort wijn niet goed zou zijn, wat ik bedoel met "slobberwijn" is dat het lekker wegdrinkt en dat je, als je een fles van"€ 10 of € 15 koopt je toch wel wat gaat "nippen". toen jaren geleden die pakken op de markt kwamen heb ik er eerst 1 in een fles geschonken (zoonlief is nogal een snob) maar hij vondt het prima wijn. sindsdien wordt hij wel in de maling genomen, hoor!