Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jscholtes
jscholtes - 01-03-2011 18:49:35
Voeding & Gezondheid

Ziekenhuizen - patientenzorg

Allereerst iedereen bedankt voor de reacties op deze discussie. dat is waar je op hoopt als je die start. gelukkig werd deze discussie opgenomen op de kassa dagelijkse link; dat helpt.

het lijkt erop dat sommigen reageren op verhalen binnen deze discussie waardoor deze reacties voor mij als 'topic starter' moeilijk te volgen zijn. iedereen bedankt voor de reacties waaruit blijkt dat er verschillende inzichten zijn namelijk vanuit patient, mede-patienten en verzorgenden.

voor elke mening zal wel iets te zeggen zijn, maar ik denk dat het patiënt belang in redelijkheid voorop zou moeten staan. in een ziekenhuis lig je niet uit vrije keuze, maar uit het feit dat er een noodzaak is.

als je thuis bezoek hebt zet je ook niet je toilet midden in de kamer als je een behoefte doet. blijkbaar is het logisch dat men daar een stukje privacy voor zoekt. als je dan al in een ongemakkelijke situatie bent zou je verwachten dat men niet ook nog een 'grensverleggend' met dat stukje privacy om gaat.

ik ben dan ook van mening dat verzorgers en specialisten zich meer /beter zouden moeten verplaatsen in patiënten.