Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

quantas
quantas - 05-03-2011 14:18:53
Computers & Telefonie

Kpn torenhoge rekening iphone 4 zonder instellingen voor data

Het zal ook wel geen 28mb zijn want de tarieven zijn helder op de site te vinden:

tarieven buiten bundel tarief
bellen/sms i-125, i-250 en i-500 € 0,30 per minuut/per bericht
bellen/sms i-1000 € 0,15 per minuut/per bericht
data € 0,05 per mb


tevens vergelijk je nu een internet stick met internet op een iphone dus dat vergelijk raakt wal nog kant 2 compleet andere abbo's en 2 verschillende providers.

je blijft de schuld bij de providers leggen, maar degene die het toestel gebruikt die moet eerst eens leren lezen en info vragen.
dat niet doen is achteraf vragen om problemen als je pech hebt, maar het is o zo makkelijk de verantwoordelijkheid af te schuiven door consumenten.

ik stem voor dat consumenten die gelijk roepen oplichting etc meteen nergens geen abbo meer af te kunnen laten sluiten.
en gewoon vervolgen voor laster.

want je bent pas opgelicht als je niet geleverd hebt gekregen waar je wel voor betaald hebt en de leverancier doet er niks aan.
in dit geval krijg je wel geleverd alleen ben je zelf te lam om te lezen en vragen te stellen dat kan je niet afschuiven op een ander.



=ankhor schreef op zaterdag 5 mrt 2011, 11:14: naast of het kan of niet, vind ik 140 euro voor 28mb behoorlijk veel.
en het gaat over een periode van 15 dagen, zeg maar. meestal rekent de provider,
tenminste zo is het bij t-mobile, een bedrag per mb maar als je een bepaald bedrag bereikt hebt dan krijg je een dagprijs.
http://www.t-mobile.nl/mobiel-internet/laptop/zonder-bundel
dus als zou het waar zijn, die 28mb, dan wordt je door kpn nog zwaar opgelicht.
voor die 15 dagen zou je bij t-mobile 15x2,50 kwijt zijn, 37,50 dus. stel dat de snelheid hoog is bij kpn en ze het dubbele rekenen, 75 euro, dan is dat nog een
mijl weg van die 140 euro die ze je rekenen hiervoor.
dit zijn trouwens nog hoge berekeningen, want als je op mb was afgerekend, was het 28mb geweest, en waarschijnlijk nog minder. kpn neem ik dus maar nooit als mobiele provider.
men zou dus niet de telefoon voor internet moeten instellen bij aanschaf, en dat hoeft ook niet, want deinstellingen kan je eenvoudig via sms aanvragen bij t-mobile tenminste, dan knopje drukken en de instellingen staan erin, maar dan heb je er wel zelf eerst voor gekozen. maar ja, we leven nu eenmaal in een land waar je legitiem opgelicht mag worden. maar dat is een ander onderwerp ;o)