Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loetie
loetie - 07-03-2011 18:05:14
Voeding & Gezondheid

Professionele haarverf of de haarverf uit de drogist?


bij een kapperswinkel krijg je de juiste waterstof mee die je haar nodig heeft, 3%, 6%, 9% of 12%

bij verf van een drogisterij zit gewoonlijk 6%... dit kan overbodig zijn voor t haar waardoor de kwaliteit achteruit kan gaan , zeker de lengte en punten hebben geen 6% nodig als dit alleen maar "opgefrist" hoeft te worden... met 6% trekt de kleur dan nog meer in (omdat je t haar meer beschadigt) waardoor je op een gegeven moment kleurstapeling krijgt, en dan is het lastig als dit ooit een keer opgelicht moet worden!!

wat ik zelf ook prettiger vindt bij een kapperswinkel is dat je meer advies kan vragen/geven, niet alles kan zomaar over je haar heen, ik zelf ben bijv. erg blond, zou ik over mijn haar zoals het op dit moment is (asblond geverfd/poreus) goudblond erover heen doen heb ik grote kans op dat mijn haar mat (groen) wordt!!! als je gewoon je pakje bij een drogisterij koopt krijg je deze info niet mee!!

ik ben zelf werkzaam als kapster en zie zoveel mensen die ontzettend mooie haarkleur hebben die gewoon een pakje bij de drogisterij kopen, maar ik zie ook de andere kant, zodra ze bijv. van blond naar donker willen!!
vaak is hier mee zorg/werk aan dan gewoon donkerbruin erover heen te doen!!

ik hoop hiermee wat info te hebben gegeven:)