Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

laaglander
laaglander - 14-03-2011 21:54:23
Computers & Telefonie

Trojans

Hallo druifje01,

ik weet niet of je al wat gedaan hebt of dat het al gelukt is, maar ook van mijn kant even een opzet om je door het probleem te helpen naar de oplossing.

1. de pc start nog op, al krijg je rare meldingen. probeer dan een 2de gebruiker in het configuratie scherm aan te maken, geef hem administrator rechten. noema hem test of tijdelijk.
1b. wanneer dit niet meer lukt in normale modus, maak de nieuwe administrator aan onder veilige modus.

2. start op met de nieuwe administrator. (je zou voordat windows volledig opstart de keuze krijgen met welke gebruiker je zou willen inloggen)

3. download en installeer en update mbam.

4 nadat mbam 1x volledig heeft gescand alles verwijderen en een herstart uitvoeren.

5 opnieuw inloggen met de aangemaakte administrator.

6 scan opnieuw met mbam en wanneer die weer iets heeft gevonden en verwijdert, weer een herstart anders zonder herstart door met punt 7

7 ingelogd zijnde als administrator, installeer en update windows security essentials en laat deze ook scannen. wanneer deze iets heeft gevonden en daarna verwijdert. voer nogmaals de scan uit.

8 herstart en log in met je gebruikelijke gebruiker.

9 controleer of alles weer werkt als voorheen.

10 zo ja verwijder de aangemaakte administrator weer en overweeg om de virusscanner die je eerst gebruikt de deinstalleren en mse te houden.

succes laaglander