Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 16-03-2011 10:40:49
Auto & Vervoer

Buren nemen parkeerplaatsen in

Het zijn inderdaad openbare parkeerplaatsen, maar dat zijn ook de enige plaatsen "dicht bij huis". aan de weg en trottoir mag niet geparkeerd worden en de andere parkeerplaatsen zijn minimaal 150 meter verder.
er zijn een paar straten met 6 tot 10 woningen in de buurt die allemaal aan het einde/begin van de straat zo'n parkeerpleintje hebben bedoeld voor de bewoners van die betreffende straten. buiten die parkeerpleintjes mag er nergens geparkeerd worden.
als ik en andere straatbewoners op die andere parkeerpleintjes gaan parkeren, pikken wij als het ware weer "hun" plaatsen in.

ik begrijp heus wel dat dit een luxeprobleem is, maar voor sommigen in de straat zoals de gehandicapte buurvrouw (die wel fulltime werkt; kantooruren) is het zeer vervelend om bij thuiskomst geen plek te hebben terwijl zij amper kan lopen. zij woont 10 meter van het parkeerpleintje en voor die afstand heeft ze al haar 2 krukken nodig.

aan het gezin is een paar keer vriendelijk gevraagd of zij er rekening mee wilden houden, maar dat weigeren zij omdat het openbare plaatsen waar zij "het recht hebben" (en dus ook nemen) om daar mogen staan. de gesprekken tussen het gezin en de rest van de straat beginnen helaas al een beetje minder vriendelijk te worden, begonnen nadat zij op oudejaarsavond heel veel vuurwerk hebben afgestoken en daarna geen vinger hebben uitgestoken om de resten op te ruimen terwijl het vuurwerkafval grotendeels van hun afkomstig was. in de rest van de straat was alleen wat klein (sier)vuurwerk afgestoken en alle bewoners hebben op nieuwjaarsdag geveegd en opgeruimd. toen een buurman bij hen aanbelde om te vragen of zij wilden meehelpen op te ruimen werd de deur met een harde "nee, waarom?!" dichtgeslagen waar meerdere buren getuigen van zijn geweest.
maar goed, ik begrijp dus dat wij als bewonders geen enkel recht hebben?